Welpen Programma

Algemene informatie over de welpen vind je hier.

De welpenleiding heeft voor de komende tijd weer een leuk programma samengesteld! De welpen spelen in allerlei delen van het jungle-boek. Die zijn natuurlijk allemaal te vinden bij ons gebouw. Normale draaitijd is van 13:15 tot 16:00. Mochten de tijden afwijken, dan laten we dat op tijd weten!

Mei

03 t/m 05 Welpenweekend
11 Scoutingtechnieken; Zakmessen/EHBO
18 Sport en spel; Wandelbos
25 Regiospelen; junglespelen   (eigen gebouw: info via mail)

Juli

01 Buitenleven; Duinen
08 Samenleving; Open dag
15 Identiteit; Ouder/kindmiddag
22 Sport en spel; Waterspelen
29 Veilig en gezond; Ckkc/Koken

Juli

06 Zomerkamp, een hele week!

Wil je meer weten over de activiteitengebieden van de welpen? Klik dan hier.

Waar spelen de welpen?

Nog even dit:

Welpen hebben altijd hun uniform aan, inclusief das. Dit geldt ook bij activiteiten als schaatsen, zwemmen e.d. Heb je een Celtica-trui, dan geldt dit niet als uniform. Bij warm weer mag het T-shirt met das worden gedragen. Neem altijd een jas mee en draag niet je nieuwste kleren. Hou rekening met het weer.

Mocht je een keertje niet kunnen, vergeet dan niet om je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij de leiding. Dan kunnen we daar met het programma rekening mee houden.

 

Welpenblog

 Zomerkamp 2019

Dit jaar zijn de welpen en de scouts op kamp geweest in Baarn. Het hele jaar hebben we hier naartoe geleefd en wat was het een leuk kamp. Alle tenten stonden op een mooi kampeerveld in het bos. Na aankomst mocht iedereen een eigen plaatsje in de tent uitzoeken. Iedereen heeft het hele kamp heerlijk geslapen. Het was een gezellig en soms ook spannend kamp.

We hebben erg leuke spellen gespeeld, zoals Kolonisten. Met een heus spelbord en stapels met geld om wegen, bruggen, huizen enzovoort te bouwen.

kolonisten

Verder was het springtouw dit jaar favoriet. We hebben met z'n allen heel wat gesprongen, omdat het zoveel was zijn we helaas de tel kwijt geraakt.

Verder zijn we nog naar Dierenpark Amersfoort geweest. Ook erg leuk. Vogels die eten uit je hand kwamen halen, stokstaartjes die zich hadden verstopt en olifanten die vlakbij stonden.

vogel op hand

Verder hebben we nog meegedaan aan de quiz van de dierentuin. Dit was leuk. We werden in twee groepjes verdeeld en moesten vragen beantwoorden over de dieren die in deze dierentuin woonden. Hier hebben we weer veel van geleerd.

's Avonds hebben we samen met de scouts nog het lichtjesspel gedaan. 2 leiding had 4 theelichtjes aan. Met z'n allen slopen we in het donker naar de lichtjes om ze vervolgens uit te blazen. Maar we moesten goed opletten, want als de leiding met de zaklamp op je scheen en je naam noemde was je af en moest je weer vanaf het beginpunt beginnen. Maar natuurlijk hebben we van de leiding gewonnen en waren alle lichtjes uit.

Ook hebben we nog een hike gedaan. Deze ging door de tuinen van kasteel Groenveld. Het was een mooie tocht met een picknick en natuurlijk tijd voor een spelletje.

hike

Het zwemmen kon natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. Op woensdag zijn we dan ook naar een leuk binnenzwembad geweest. Hier konden we van de glijbaan, door de stroomversnelling en lekker met een bal of band in het water spelen.

Op hetzelfde kampeerterrein was nog een welpengroep. Zij kwamen vragen of wij levend stratego met hen wilden spelen. Dit was erg leuk en wij hebben goed gespeurd. Uiteindelijk vonden wij hun vlag. Het was een spannend spelletje.

Natuurlijk kon dit kamp de bonte avond niet ontbreken. En wat een geluk, vanaf deze dag werd het stookverbod opgeheven. Een bonte avond met kampvuur, dubbel feest. Iedereen heeft leuke stukjes opgevoerd en ook hebben we nog 2 welpen geinstalleerd. We hebben genoten van deze avond. 

bonte avond

 

installatie 1

installatie

De laatste dag hebben we weer ingepakt en net voor de regen waren de tenten ingepakt. Gelukkig stond de tent van de leiding er nog. Hier hebben we tijdens de regen en het onweer toch nog een gezellige middag gehad. Om 17 uur werd iedereen weer opgehaald. Moe en voldaan vertrok iedereen weer naar huis.

Nu allemaal uitrusten en lekker vakantie vieren en dan zien wij iedereen graag weer terug op zaterdag 31 augustus !

groepsfoto 2019

Kijk hier voor meer blogs van de welpen.

Koop via Sponsorkliks

Koop via Sponsorkliks en steun onze groep. 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Bol.com, Mediamarkt, Wehkamp, Booking.com, etc. Meer weten?

Bevernieuws!

Tweeluik bevers RGB

 Achter de schermen is er hard gewerkt om te zorgen dat de nieuwe speltak Bevers op 24 augustus kan starten.

De leiding is bekend en over de draaitijd op zaterdag komt spoedig meer informatie. Er worden leuke programma's uitgewerkt en al gekeken naar data's voor kampen.

Wij zijn enthousiast! Heb je interesse om aan te sluiten bij onze Bevers? Schrijf je dan nu vrijblijvend in door ons een mailtje te sturen ! We houden je dan op de hoogte over alle nieuwe ontwikkelingen van onze Bevers.