Welpen (7-11)

Lekker buiten aan de slag!

De welpen zijn een groep jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar oud. Met elkaar doen we op zaterdag verschillende outdoor-activiteiten. Je kunt denken aan vuur maken en op dit vuur koken, een tocht lopen, naar het bos gaan en hier actieve spellen spelen. Kijk hier voor het programma van de komende tijd. We gaan ook elk jaar een aantal weekenden op kamp: in de winter in een blokhut en in de zomer in tenten. Natuurlijk gaan we ook een week op zomerkamp. Hoe cool is dat!

groepsfoto nov 2020 klein

Neem contact op

De welpen iets voor jou?

Vind jij dit echt bij jou passen, ben je nieuwsgierig en avontuurlijk? Kom dan een keer kijken. Wij draaien elke zaterdag van 12.30 tot 15.00 uur. We zijn te vinden in ons gebouw, Kronenbergstraat 2, 5045 NC Tilburg. Dit ligt direct tegen het Reeshofbos aan! Vanuit Koolhoven en andere delen in de Reeshof fiets je er in minder dan 10 minuten naartoe. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op.

Leeftijdsgroep: 7 t/m 11 jaar.

Bijeenkomst: wekelijks op zaterdag van 12.30 uur tot 15.00 uur.

Teamleider: Nick.

Leiding: Nick, Isis, Benthe

Hulpleiding: Finn, Raf en Tünde

De welpen bestonden in 2019 in Nederland 100 jaar!

Wat zijn welpen?

Het spel van de welpen is in Engeland bedacht door ene Lord Baden-Powell (nou weet je ook waarom we een Baden-Powelllaan hebben in Tilburg!). Hij heeft hiervoor de avonturen van Mowgli in het Junglebook als uitgangspunt genomen. Dit jongetje groeide op als ‘welp’ tussen de wolven. Het boek is een aantal keren verfilmd. Hieronder een liedje uit de tekenfilm.

https://youtube.com/watch?v=IgePf9TwTWA%3Fwmode%3Dtransparent

Meer algemene informatie over de welpen vind je op de site van Scouting Nederland.

Zomerkamp

Een van de leukste activiteiten is natuurlijk kamperen in een tent. Naast verschillende kampweekenden organiseert de leiding elk jaar in de eerste week van van de zomervakantie een zomerkamp, steeds op een andere locatie en vaak op een van de schitterende kampeerterreinen van Scouting Nederland of Scouting Vlaanderen. Een spannende maar superleuke ervaring!